top of page
Pink Shoes

SPORTPODO D'HAESE

VOOR WIE?

Iedereen beweegt, maar niet altijd op de goede manier. Zo kan zich een pijnlijk sta-, stap- en looppatroon ontwikkelen. Met als gevolg voet-, knie-, of rugklachten ....  De podoloog kan hier naar de oorzaak zoeken en een behandelplan opstellen. voetverzorging, podologie, sportbiomechanie

Man Running Race

(Top)sporters

Veel amateur- en professionele sporters zoals lopers, fietsers, triatleten, tennissers, dansers, voetballers ... ondervinden vroeg of laat klachten aan de onderste ledematen waardoor zij korte of langere tijd niet of minder kunnen sporten. Als podoloog is het belangrijk om blessure te herkennen, te behandelen, maar in de eerste plaats te voorkomen. Sporters die een oplossing zoeken voor hun blessures of zich willen laten screenen met het oog op het vermijden van toekomstige problemen, kunnen bij Sportpodo D'haese terecht.

Diabetici en reumapatiënten

Vaak geven reumatische aandoeningen problemen in voetgewrichten en bij een aantal vormen kan de stand van de voet veranderen. Hierdoor ontstaan pijnlijke drukplekken. Daarnaast kan de voet ook verstijven waardoor deze niet meer juist functioneert. Wij kunnen met behulp van zolen en/of aanpassingen in de schoenen voor pijnvermindering bij het lopen zorgen. Om zoveel mogelijk van al deze voetklachten te voorkomen is een regelmatige screening van risicovoeten geen overbodige luxe. Neem daarvoor gerust en in alle vertrouwen contact met ons op!

Diabetespatiënten hebben vaak een verminderd gevoel in hun voeten, waardoor ze een wondje soms niet voelen. Bovendien zijn hun benen en voeten in sommige gevallen minder goed doorbloed. Een wondje zal daardoor minder snel herstellen. Op die manier kan een klein probleem uitgroeien tot een ernstige infectie, zonder dat de patiënt het zelf in de gaten heeft. Daardoor moeten diabetespatiënten hun voeten op voorschrift van de arts regelmatig laten controleren door de podoloog. Die kan risico’s opsporen, advies geven en indien nodig een behandeling uitvoeren om erger te voorkomen.

röntgen-hallux-valgus.jpg
unnamed.jpg

Kinderpodologie

De voeten van kinderen maken een erg snelle evolutie door vanaf de geboorte. Het komt er altijd op neer om de stand en het looppatroon goed op te volgen zodat eventuele problemen vroegtijdig kunnen opgespoord en verholpen worden. Kinderen klagen van nature uit niet snel, en een foutief stappatroon gaat niet altijd gepaard met pijn of klachten, maar kan op latere leeftijd wel voor problemen zorgen. Een gouden en essentiële regel is om vanaf het prille begin van de groei van de voet degelijk en passend schoeisel voor uw kind aan te schaffen! Zooltherapie bij kinderen is zeker niet bij iedereen onmiddellijk noodzakelijk. Een analyse aangewezen vanaf 6 jaar. Bij twijfel of klachten neemt u best contact met ons op.

bottom of page