top of page
IMG_2879.JPG

ONDERZOEK & BEHANDELINGEN

De podoloog wil de architect van de voet zijn en zal dus bevragen en meten! Het podologisch onderzoek vormt de basis voor het behandelingsplan. Vanuit een grondige anamnese, een biomechanisch onderzoek en een stap- loopanalyse wordt een evaluatie gemaakt ivm (dys)functioneren van de voet en de correlatie tot hoger gelegen segmenten. Vanuit de interpretatie van het podologisch bilan wordt een behandelingsplan opgesteld.​ voetverzorging, podologie, sportbiomechanie

IMG_0773.JPG

Functionele zooltherapie

Met een 3D digitiser maken we een scan van uw voet, perfect in zijn ideale positie. Dit voetmodel wordt met een 3D applicatie bewerkt, zodat niet alleen je voetassen geoptimaliseerd worden maar al je gewrichten die je bij stappen en lopen nodig hebt. Zowel je linker als je rechtervoet worden individueel bekeken. Onze zolen bestaan uit EVA materialen en absorberen geen vocht, zijn slijtvast en stabiel en vederlicht ! Hierdoor zijn ze uiterst geschikt voor elke sporter en kunnen ze makkelijk aangepast worden aan voetbalschoenen, loopschoenen, ... en vrijetijdsschoenen. In de praktijk werken we met voor het printen van 3D zolen met Borginsole. Er worden nog steeds handgemaakte zolen vervaardigd door onze podologen.

Biomechanisch onderzoek en loopanalyse

Het vervaardigen van zolen wordt steeds vooraf gegaan door een biomechanisch onderzoek en loopanalyse:

Hierbij wordt uw bewegingspatroon bestudeerd met behulp van video opnames. Een gespecialiseerd technisch en biomechanisch onderzoek helpen samen met een stap- en loopanalyse de onderliggende oorzaak van de klachten op te sporen en bepalen mede de behandelingsstrategie. De functie van de voet wordt steeds gerelateerd aan hoger gelegen lichaamssegmenten en het functioneren van de mens in zijn totaliteit.

De praktijk is ook uitgerust met een footscan. Dit systeem stelt ons in staat om enerzijds statisch de voetstatiek en anderzijds de dynamische voetafwikkeling te analyseren. De analyse van de voetafwikkeling laat ons toe na te gaan of de verschillende fasen (hielcontact, steunfase en propulsiefase) tijdens het stappen normaal verlopen.

 

Vervolgens kunnen we nagaan hoe de drukbelasting onder elk segment van de voet evolueert in de tijd. Daarnaast wordt deze analyse geevalueerd met betrekking tot pronatie- en supinatiebeweging. Hierbij is het belangrijk of de bewegingen enerzijds op het juiste moment plaatsvinden en anderzijds niet te vlug, te traag, teveel of te weinig gebeuren

Foot Massage

Instrumentele behandeling

Dit omvat algemene voetzorg en diabetes consult. Door de voortdurende belasting van de voeten en het dragen van onaangepast schoeisel hebben veel mensen nood aan deskundige voetverzorging.

 

  • Verwijderen van likdoorns

  • Verwijderen van eelt

  • Behandelen van schimmel- en kalknagels

  • Verzorging van ingegroeide nagels

bottom of page