top of page

Wandelen zonder blessures?

Heel België wandelt. Vooral in coronatijd is wandelen een populaire vorm van bewegen geworden. De één houdt van een kort ommetje, de ander trekt er uren op uit. Hoe je ook wandelt, zonder de juiste voorbereiding ligt een blessure op de loer. Met deze tips wandel je blessurevrij!

Zo wandel je verstandig:

  • Loop rechtop: maak jezelf lekker lang!

  • Zet je voeten niet al te veel naar buiten

  • Maak niet te grote passen waarbij je je knieën overstrekt en plaats je voeten dicht bij je lichaam

  • Zet niet te veel af met de bal van je voet: trek actief je knieën op

  • 5 Loop in je eigen tempo!

Kies goede schoenen

Loop geen lange stukken op je normale schoenen, maar kies voor goede sportschoenen. Nog beter is een voor jou geschikte wandelschoen. Dat hoeven echt geen paar zware en stugge stappers te zijn. Je kunt tegenwoordig ook hele lichte, comfortabele wandelschoenen kopen.


Let op je sokken

Naast goede schoenen is het soort sokken dat je draagt belangrijk. Goede wandelsokken voeren transpiratie af en voorkomen blaren. Er zijn zelfs wandelsokken die je bloedsomloop stimuleren, zodat je minder snel moe wordt. Zorg in ieder geval voor sokken die perfect passen.


Train je spieren

Wandel je veel, dan loont het om zwakke spieren te trainen. Vergeet naast je beenspieren je bil- en heupspieren niet: die zijn erg belangrijk bij het wandelen. Ook je voetspieren kun je goed trainen met allerlei oefeningen.


Steunzolen

Leidt wandelen toch tot pijnklachten in je voet of heup, dan kan een expert van Sportpodo D'haese je helpen. Bijvoorbeeld met steunzolen op maat.


Toch last na het wandelen? Maak vrijblijvend een afspraak.

Comments


bottom of page